Олія кунжутна холодного віджиму (500мл)

Номер оголошення 505564

Опис

Насіння рослини кунжут, культивується з найдавніших часів (більше 7000 років тому) і до цього дня в Індії, Пакистані, Середньої Азії, Китаї, середземноморських країнах, з давніх-давен використовувалися не тільки в якості кулінарної приправи, але і як сировина для виробництва знаменитого своїми лікувальними і косметичними властивостями кунжутного масла (так, наприклад, згадки про цілющу силу кунжутного насіння зустрічаються в медичних трактах Авіценни, а в стародавньому Єгипті кунжутне масло вже в 1500 г до н.е. знаходило широке застосування в народній медицині). Інша назва кунжуту - «сезам», що в перекладі з ассірійського мови означає «масляне рослина» (зміст в насінні сезаму цінного кунжутного масла досягає 60%).

Те, що володіє масою корисних властивостей кунжутне масло в даний час знаходить широке застосування в народній медицині і домашньої косметології, використовується у фармацевтичному і хлібопекарському виробництві, кондитерської, консервної і парфумерної промисловості, у виробництві твердих харчових жирів і мастильних матеріалів.

Застосування кунжутного масла в кулінарії

Кунжутне масло отримують з насіння кунжуту методом холодного віджиму. Нерафінована олія, вироблене з обсмажених кунжутного насіння, має характерний темно-коричневий відтінок, має насичений слідкувати-горіховим смаком і сильним ароматом (на відміну від світло-жовтого кунжутного масла, отриманого з сирого насіння кунжуту, що володіє менш вираженим смаком і запахом).

Ароматне, насичене корисними речовинами, нерафінована кунжутне масло здавна знаходить широке застосування в якості традиційного інгредієнта страв індійської, японської, корейської, китайської і тайської кухні (варто зазначити, що до появи арахісового масла саме масло з насіння кунжуту найчастіше використовувалося в Індії для приготування їжі ). У екзотичної азіатської кулінарії кунжутне масло, особливо вдало поєднується з медом і соєвим соусом, найчастіше використовують в приготуванні плову, страв з морепродуктів, фритюру і східних солодощів, маринуванні м'яса і овочів, заправці м'ясних і овочевих салатів.

Всього кілька крапель кунжутного масла можуть надати оригінальний смак і неповторний аромат також і різноманітних страв російської кухні - супів, гарячих м'ясних і рибних страв, картопляному пюре, каш, круп'яних гарнірів, підливи, млинців, оладок, домашньої випічки. Тим, кому аромат нерафінованої кунжутного масла здасться надто насиченим, ми рекомендуємо при кулінарному застосуванні цього продукту змішувати його з володіє більш «м'яким» ароматом арахісовим маслом.

На відміну від інших харчових масел (Рижикова, гірчичного, авокадо) нерафінована кунжутне масло не придатне для смаження, в гарячі страви цей рослинний продукт рекомендується додавати лише перед подачею на стіл.

Те, що володіє високою харчовою та енергетичною цінністю, що відрізняється високим вмістом легкозасвоюваних жирів і рослинних білків, кунжутне масло може знаходити успішне застосування в якості компонента дієтичного і вегетаріанського харчування.

Завдяки високому вмісту природних антиоксидантів (і зокрема, сезамол) кунжутне масло має високу стійкість до окислення і має тривалий термін придатності.

Склад кунжутного масла

Те, що володіє високою харчовою цінністю і масою корисних властивостей кунжутне масло оптимально збалансовано за змістом необхідних організму людини незамінних амінокислот, поліненасичених жирних кислот, вітамінів (Е, А, D, B1, B2, B3, С), макро- і мікроелементів (калій, кальцій, фосфор, цинк, магній, марганець, кремній, залізо, мідь, нікель і ін.), і інших цінних біологічних активних речовин (антиоксиданти сезамол і сквален, фітин, фітостероли, фосфоліпіди і ін.).

У складі кунжутного масла практично в рівних частках присутні полезнейшие жирні кислоти - поліненасичена лінолева (Омега-6) (40-46%) і мононенасичених олеїнова (Омега-9) (38-42%) (вміст ліноленової кислоти Омега-3 кислоти в кунжутному маслі незначно - 0,2%). Що входить до складу кунжутного масла комплекс Омега-6 і Омега-9 жирних кислот сприяє поліпшенню роботи серцево-судинної, статевої, ендокринної та нервової систем, нормалізації жирового обміну і рівня цукру в крові, зміцненню імунітету, зниження ризику розвитку онкологічних захворювань, а також нейтралізує негативний вплив на організм людини різного роду шкідливих речовин (шлаки, токсини, канцерогени, радіонукліди, солі важких металів).

Кунжутне масло багате вітамінами-антиоксидантами Е, А і С, які благотворно впливають на діяльність серцево-судинної системи, мають потужну імуностимулюючу дію, а також мають протизапальну і ранозагоювальну властивостями. У комплексі з входять до складу кунжутного масла вітамінами групи B вітаміни Е, А і С сприяють поліпшенню функцій зорового апарату, а також надають дуже сприятливий вплив на стан шкіри, нігтів і волосся (в зв'язку з цим кунжутне масло, насичене вітамінами «молодості» Е , А і С на протязі багатьох століть знаходить широке і різноманітне застосування в косметології).

Кунжутне масло також є відмінним джерелом необхідних для людського організму макро- і мікроелементов.По змістом необхідного для повноцінного розвитку кісткової і хрящової тканини кальцію кунжутне масло є рекордсменом серед більшості продуктів харчування (всього 1 чайна ложка кунжутного масла може задовольнити добову потребу організму в цьому макроелементи) . Висока також концентрація в складі кунжутного масла калію, фосфору, магнію, марганцю, цинку, заліза (докладно про корисні властивості магнію ви можете дізнатися в статті «Рижикова масло», а інформація про користь для людського організму цинку наведена в статті «Гарбузова олія») .

Кунжутне масло, як і інші харчові рослинні олії, містить в своєму складі фітостероли (благотворно впливають на імунітет, стан шкіри, функції ендокринної і репродуктивної системи) і фосфоліпіди (необхідні для правильного функціонування печінки, головного мозку, серцево-судинної і нервової системи, а також для кращого засвоєння організмом вітамінів А і Е).

Кунжутне масло, крім того, містить в своєму складі, потужний антиоксидант сквален, необхідний для повноцінного синтезу статевих гормонів, що сприяє зниженню в крові рівня холестерину і зміцненню імунітету, що володіє вираженими бактерицидними і протигрибковим властивостями.

Додаткова інформація
По будь-яким питанням стосовно цього оголошення, дзвоніть за номером
Відгуки

Відгуки клієнтів по цьому оголошенню відсутні.

Ми будемо Вам дуже вдячні якщо Ви залишите перший.

Залишити відгук

Написати автору

Деякі автори вважають за краще контактувати через email.

Тут Ви можете написати їм. Написати автору
Схожі оголошення

© 2001-2024 Дошка оголошень ФріТорг - зона вільної торгівлі. Безкоштовні оголошення в Києві | FreeTorg.ru & FreeTorg.com в усіх регіонах України (крім тимчасово окупованих територій). Всі права захищені.

Використання сайту, у тому числі подача оголошень, означає згоду з користувальницькою угодою.

Ця дошка оголошень вже 15 років працює на обладнанні замовленому на сайті Сервери України

Дошка оголошень ФріТорг - зона вільної торгівлі. Безкоштовні оголошення в Києві | FreeTorg.ru & FreeTorg.com